Företaget

Vid Östra Torget på historiska Kanalgatan i Jönköping startade Georg Karlsson och Bernold Widerberg företaget Gasolspecialisten. Detta var år 1957, och sedan dess har Gasolspecialisten försett Jönköpingsbor med gasolgrillar och andra produkter. Tjugotvå år senare, år 1979, kom Börje Svensson in i bilden och blev delägare i Gasolspecialisten tillsammans med Georg. Den nye delägaren blev snabbt Börje ”Gasol” med folket.

Idag ligger Gasolspecialisten på Mogölsvägen, S Hedenstorp i Jönköping och är helt familjeägt med en ny generation vid rodret. Börjes son Pelle sköter idag företaget tillsammans med kompetent personal. Pelle har även tagit över smeknamnet från sin far, och kallas alltså i folkmun för Pelle ”Gasol”. När Pelle inte jobbar, grillar eller pratar med sina kunder så tävlar han gärna inom motocross och enduro. Det ni!

Företagets specialitet är ju så klart gasol, men Gasolspecialisten är även en AGA-depå. Detta innebär att de har ett brett gassortiment med produkter för lödning, svetsning och skärning som bland annat används inom verkstadsindustrin.

Sedan 2001 ingår Gasolspecialisten i Gasolgruppen, ett rikstäckande nätverk med gasolföretag i Sverige som gör upphandlingar och utbyter erfarenheter. Lite som en gasolklubb.